Стъкленият протектор – ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за Вашия телефон

Стъкленият протектор – ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за Вашия телефон
10 февруари 2021

В областта на защитата на мобилни телефони и аксесоарите за тях, скрийн протекторите от закалено стъкло изведнъж станаха много популярни. Ако просто погледнете един такъв протектор, бихте помислили: Как една пластинка стъкло би предпазила екрана на телефон? Или как е по-добра от традиционния пластмасов протектор? Човек, който не е запознат, може да си направи извод, че протекторите от закалено стъкло са просто маркетингов трик. Тази статия има за цел да разясни объркването около нуждата от тези протектори. Въпросите, които са отговорени по-долу са сред най-често задаваните.

Какво е протектор от закалено стъкло?

Протектор от закалено стъкло е тънък слой от заздравено стъкло, който се поставя на тъч екрана на мобилни устройства и ги предпазва от драскотини и счупване. За разлика от обикновеното стъкло, закаленото стъкло преминава през модерна химическа обработка за увеличаване на здравината му.

Протекторът от закалено стъкло по-здрав ли е от CORNING GORILLA GLASS?

Gorilla Glass или Corning Gorilla Glass е стъклен материал, който се използва в много екрани на мобилни устройства. Gorilla Glass само по себе си е заздравено или закалено стъкло, но се различава от състава и композицията на протекторите от закалено стъкло. С други думи, здравината на Gorilla Glass и на протекторите от закалено стъкло е горе-долу една и съща. Това води към следващия въпрос.

Защо трябва да се използва протектор от закалено стъкло като мобилните устройства вече имат Gorilla Glass?

Gorilla Glass е достатъчно здраво да устоява на надрасквания и счупване, без съмнение. Въпреки това, когато има силен удар на екрана, Gorilla Glass ще се счупи. Ако имате допълнителен слой на екрана си (протектор от закалено стъкло), този слой ще абсорбира целия удар. Дори и този удар да доведе до счупване на протектора, той ще предотврати директния удар на екрана и по този начин ще го защити от счупване.

Струва ли си да се купува протектор от закалено стъкло?

Цената за замяна на протектор от закалено стъкло е около 1/10 от цената за замяна на екрана на мобилно устройство. Също така, смяната на протектора може да се извърши много лесно и бързо от потребителя у дома.

Протекторите от закалено стъкло по-добри ли са от пластмасовите скрийн протектори?

Протекторите от закалено стъкло са несъмнено по-добри от пластмасовите протектори, тъй като пластмасовите протектори защитават екрана само от драскотини. Те не могат да абсорбират удари и следователно не предпазват екраните от счупване. Също така, издръжливостта на протекторите от закалено стъкло е много по-голяма от тази на пластмасовите протектори.

10 февруари 2021
Компактният iPhone 12 mini е най-слабо продаваният модел в новата серия на Apple

iPhone 12 mini, който е най-компактният модел в новата серия смартфони на Apple, изглежда не е предизвикал особен интерес у потребителите. Данни от доклад на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) сочат, че това е най-малко продаваният от четирите апарата, като продажбите му са далеч зад тези на останалите.

прочети още