Кои са най-добрите мобилни телефони

Кои са най-добрите мобилни телефони
10 февруари 2021

Невероятно трудно е голяма част от хората да преценят кой е най-добрият мобилен телефон. Колебанието между множеството предложения не винаги води до правилния избор.

Кои са най-добрите мобилни телефони

Restor.bg предлагат няколко съвета какво да следите при избор на смартфон:

 • Операционна система;

Разнообразието от операционни системи води до необходимостта да проучите въпроса и да прецените коя е подходяща за вас.

 • Размер и характеристики на дисплея;

Следете каква е резолюцията, яркостта, визуалният ъгъл и качеството на цветовото представяне. Хубаво е при накланяне на мобилния телефон цветовете да не избледняват.

 • Дизайн;

Предпочитаният дизайн е различен за всеки, всичко зависи от светоусещането.

 • Камера;

Индустрията за създаване на мобилни апарати е в етап, когато камерата е на водещо място в избора. Не следете основно мегапикселите, важно е максималното отваряне на блендата, границите на светлочувствителност, експозиционни параметри, стабилност за фиксиране на образа, има ли ръчни настройки и HDR.

 • Процесор;

Колкото по-добър е процесорът, толкова по-малко време отнема стартирането на приложенията, обработката на фотографиите и лекото зареждане на игри.

 • RAM;

Добре е да вземете мобилен телефон с повече памет. 1GB не е достатъчен.

 • Вътрешна памет;

При желание да се подсигурите проследете има ли наличие на microSD карта.

 • Батерия;

Краткият живот на батерията е ужасът на съвременния човек. Минимумът на заряд може да бъде приет като начален в рамките на 2600 mAh.

Какви мобилни операционни системи има

Има няколко вида операционни системи:

 • iOS;

С нея работят единствено Apple устройствата, между предимствата е лесната работа и страхотните приложения за обработка на фотографии. В App Store е възможно да откриете приложения и игри излезли преди тези за Android.

 • Android;

Най-често използваната операционна система. Отвореният код позволява лесното създаване на приложения. Това облагодетелства собствениците на устройства, които я използват. Недостатък е, че с нея се работи малко по-трудно от iOS.

 • BlackBerry;

Изключително удобен дизайн и връзка с умни устройства. Притежава възможност за конвертиране на помощни програми за Android. Фокусирана е върху работата с документи, което я превръща в изключително удобна за работещите в движение.

 • Windows Phone;

В момента не е наложена на пазара, но се очаква съвсем скоро да набере сили.

Кои са основните компоненти в нея

Основните компоненти на операционните системи са два:

 • Ядро;

То е основната част за абсолютно всички процеси, изпълняващи се в устройството. Всяка система има различна сърцевина, която я отличава от останалите.

 • Обвивка;

Тя е връзката между потребителя и извършваните процеси. Нейният дизайн е основна част от избора на операционните системи поради факта, че хората избират според интерфейса и начина на работа.

Защо да изберете GDMobil.bg

GDMobil.bg е онлайн магазин, утвърден в продажбата мобилни устройства втора употреба и демонстрационна техника. Всички предлагани модели са тествани от екип професионалисти, които гарантират за функционалността на стоките, която е същата като при нов продукт, 24 месеца гаранция и бърз ремонт в сервизите на вносителите, с цени доста по-изгодни от регулярните. При онлайн покупка от GDMobil.bg получавате бърза доставка с право на тест и проверка и връщане в 14-дневен срок.

10 февруари 2021
Компактният iPhone 12 mini е най-слабо продаваният модел в новата серия на Apple

iPhone 12 mini, който е най-компактният модел в новата серия смартфони на Apple, изглежда не е предизвикал особен интерес у потребителите. Данни от доклад на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) сочат, че това е най-малко продаваният от четирите апарата, като продажбите му са далеч зад тези на останалите.

прочети още